top of page

מדיטציית מיינדפולנס ומושגי היסוד שלה שאובים ממשנתו של הבודהא. הבודהא, לא היה אל ואף לא שליח האל, אלא בן אנוש. משנתו מבוססת על ערכי מוסר, תרגול מדיטציה ופיתוח חוכמה שמשחררת. עיסוקו היה במדע של התודעה והוא העניק לנו את משנתו על מנת שנטפח בקרבנו אהבה, חמלה, רצון להיטיב, ושמחה מאוזנת בשלווה. כל זאת בלי להתעלם מהכעס, העצב, התסכול ורגשות נוספים הנחשבים "שליליים".

מאחר והמיינדפולנס הנו מדע של התודעה הוא חף מכל סממן דתי או טקסי ולכן בני כל הדתות מתרגלים אותו- יהודים, נוצרים ומוסלמים כאחד. במחקרים נמצא כי תרגול מיינדפולנס מפחית רמות כאב, סטרס וחרדה, דיכאון, הפרעות קשב וריכוז ומונע שחיקה. במקביל, מגביר את היכולת לויסות עצמי, להיות אמפטי וקשוב לעצמי ולסביבה, תוך כדי פיתוח יצירתיות וגמישות.

אז מה זה בעצם מיינדפולנס? זוהי מודעות קשובה, הפניית תשומת הלב למה שמתחולל ממש ברגע הזה, מחוצה לאדם ובפנים, בחמלה ובאופן שאינו שיפוטי. משמע, להיות נוכח בהווה ולהיות מסוגל להכילו, בין אם הוא רצוי ובין אם הוא לא רצוי, תוך כדי התבוננות מאוזנת וערנית על הסיטואציה הנתונה, ללא שיפוטיות וללא תגובתיות אוטומטית. זהו הלך רוח של נוכחות והתבוננות, מתוך שקט פנימי, מלווה בקבלה ובפתיחות, לצד חמלה, אהבה ונתינה.

במיינדפולנס איננו מתמקדים רק על למידה תיאורטית, אלא העיקר הוא תרגול המדיטציה, שהנה תרגול חוויתי. 

 

אתם/ן מוזמנים/ות להתנסות בתרגול קצר מתוך התרגולים הבאים, כולם מתבססים על עקרונות מעולם הבודהיזם והמיינדפולנס ומשולבים בהם גם הרפיה ודימיון מודרך:

תרגול מיינדפולנס בישיבה         

-
00:0000:00

תרגול מקום בטוח  

-
00:0000:00

דוגמא לתרגול מותאם אישית להתמודדות עם חרדת טיסה

-
00:0000:00
bottom of page